Tuesday, July 14, 2015

Bagaimanakah POTRET NEGERI WAHABI. Melihat Indahnya Kehidupan Masyarakat di Negeri Wahabi (Negeri yang menerapkan syariat Islam), tulisan ini menjadi pelajaran bagi antum yang kontra terhadap dakwah syeich muhammad bin abdil wahhab rahimahullah.

1.Dalam Hal Pendidikan
Kerajaan Saudi Arabia (negeri wahabi) memisahkan antara sekolah laki-laki dan wanita sejak tingkat (SD). Yang demikian supaya anak-anak terbiasa dengan adab Islam dalam bergaul dengan lawan jenis. Siswi, sejak SD tidak dibolehkan memakai rok pendek. Siswi, dari kelas 1 sampai 3 SD masih diberi kelonggaran oleh sekolah dan keluarga untuk tidak memakai kerudung. Tetapi kalau sudah sampai kelas 4 dan kelihatan sudah besar dan bisa menimbulkan godaan maka sudah dibiasakan memakai kerudung ketika ke sekolah, meski pada asalnya tidak wajib sampai dia baligh. Berbeda jika Siswi sudah memasuki bangku setingkat SMP, ia sudah diwajibkan memakai cadar ketika sekolah. Siswi diajar guru wanita, sedangkan siswa diajar oleh guru laki-laki. Murid-murid dari TK dan SD sudah dibiasakan membaca dzikir pagi yang disyari’atkan ketika awal belajar.

Fakta Mengejutkan ! Pengkhiatan Syiah di balik runtuhnya kekhilafahan Islam ( Utsmaniyah )

Pejabat Parlemen Iran Ancam Jadikan Suriah Lahan Kuburan Tentara Turki
Wakil Komite Kebijakan Keamanan dan Luar Negeri Iran, , mengancam akan menjadikan Suriah sebagai lahan kuburan bagi pasukan militer Turki, jika Presiden Recep Tayyip Erdogan berani menggelar operasi militer di negara tersebut.
Ancaman ini diutarakan Manshur Bur dalam wawancaranya dengan saluran televise Parlemen Iran “ICANA” pada hari Kamis (09/07) kemarin.
Dalam wawancaranya, Manshur Bur mengatakan, “Setiap intervensi militer Turki di Suriah akan menjadi kesalahan besar pemerintah Erdogan.” Dan menekankan “Kami akan menjadikan wilayah Suriah sebagai kuburan besar tentara Turki.”
“Setiap intervensi militer di Suriah oleh Ankara akan keputusan gila mereka,” ujar Mashur Bur.
Sementara itu menanggapi pendirian zona peyangga di dalam wilayah Suriah oleh Turki, Mashur Bur mengatakan bahwa ini akan menjadi kesalahan terbesar pemerintah yang mengatakan bahwa mereka adalah neo-Ottoman Turki. (Rassd/Ram)

Imam ke 12 Imam Mahdi : Ia ujud atas andaian bukan atas kelahiran.

Seorang pelawat blog ini menulis mengomentari artikal  mengenai nikah Mutah :
Sementara MAB[1] berkeyakinan bahwa setiap masa ada Imam . Zaman yg wajib diikuti sampai Hari Kiamat. Setiap zaman ada Imam yg hidup yg memberi fatwa dlm bidang agama dan dunia mengikuti perkembangan masyarakat. Ketika Imam  zaman sedang gaib , maka para fuqoha dg ijtihadnya mengambil peran Imam  zaman.

Siapakah Al-Qaim Al-Mahdi Yang Ditunggu Syiah Rafidah?

Oleh: Muhammad Asrie bin Sobri
suria
Melihat kepada keadaan akhir-akhir ini, pihak Syiah semakin berani mempergunakan isu Gaza untuk menjerusmuskan manusia kepada akidah kufur mereka. Syiah Rafidah melalui kerajaannya, Iran, cuba menunjukkan bahawa mereka adalah pembela rakyat Gaza dan mereka cuba membuat manusia lupa bahawa mereka pernah menyokong Parti Amal Syiah Lubnan membunuh orang-orang sunnah Palestin di kem pelarian Shabra dan Shatilla pada tahun 1985 yang terkenal dengan Perang Perkhemahan atau War of Camps.

Syiah Imamiah Rafidah percaya bahawa Imam mereka yang ke-12, al-Mahdi al-Muntazar akan muncul di akhir zaman. Ahli Sunnah wal Jamaah juga percaya akan kemunculan al-Mahdi, tetapi Ahli Sunnah wal Jamaah tidak menetapkan siapakah al-Mahdi itu kecuali ada hadis sahih riwayat Abu Daud, Nabi s.a.w menyatakan bahawa al-Mahdi itu bernama Muhammad bin Abdullah daripada keturunan Saidatina Fatimah r.a.
Adapun Syiah, al-Mahdi mereka bernama Muhammad bin al-Hasan al-Askari, anak kepada Imam mereka yang ke-11, al-Hasan bin Ali al-Askari. Al-Mahdi mereka ini telah dilahirkan dan ghaib kemudian akan muncul semula di akhir zaman. [Aqaed al-Imamiah, Nasir Makarim al-Syirazi, Bab 52]. Mereka percaya al-Mahdi ini telahg dilahirkan semenjak 15 Syaaban 255 H. [Raudatul Waizin, 266].
Oleh itu, kita telah menjawab persoalan utama, al-Mahdi Syiah bukanlah al-Mahdi yang dijanjikan Rasulullah s.a.w yang akan memenuhi keadilan di muka bumi ini.

Syiah Berdusta: Bilakah Sayyidina Hasan Dilahirkan

Bilakah Sayyidina Hasan Dilahirkan
Oleh: Allamah Habibur Rahman al-Kandahlawi
(Terjemahan dan saringan: Muhammad Hanief Awang Yahaya)
Pengenalan: Adalah amat penting tarikh sebenar kelahiran Sayyidina Hasan dipastikan dengan tepat kerana ada banyak hadis yang berlegar di dalam masyarakat dan di dalam kitab-kitab besar merujuk kepada Sayyidina Hasan yang sudah besar ketika hayat Rasulullah s.a.w. Kami akan menganalisa kesahihan hadis-hadis tersebut di dalam siri-siri akan datang, insyaAllah, berdasarkan fakta umur sebenar Sayyidina Hassan ini.

Siapa Pembunuh Khalifah Usman Bin Afan R.A

Siapa Pembunuh  Khalifah Usman Bin Afan  r.a
Usman r.a dilantik menjadi Khalifah ke tiga pada akhir tahun 23 Hijrah dan memulakan kepimpinannya pada awal Muharam tahun 24 Hijrah. Usman r.a terbunuh pada hari Jumaat 18 Zulhijah tahun 35 Hijrah – demikian tercatit di dalam Sejarah Khalifah Rasullah oleh Prof Dr.  Amin Qudaah

Pandangan Imam Khomeini Dalam Kitab Al-Hukumah Al-Islamiah Dan Kasyfu Al-Asrar

Oleh Zakaria @ Mahmud Daud
Pendahuluan
Kajian ini ditulis untuk menjelaskan pandangan dan sikap Khomeini terhadap beberapa perkara yang ditulis dalam kitabnya terutama Kitab “al-Hukumah-al-Islamiyyah” atau “Wilayat al-Faqih” dan “Kitab Kasyf al-Asrar”. Pandangan dan pendapat beliau perlu dijelaskan kepada umum khususnya kepada umat Islam Malaysia yang bermazhab Ahli Sunnah, semoga dengan penjelasan nanti, kita dapat mengetahui pandangan beliau yang sebenar terhadap beberapa masalah yang menyentuh ajaran Islam.